Terug naar FCUtrecht.nl

Maatschappelijk Utrecht

Maatschappelijk Utrecht

FC Utrecht is er van overtuigd dat wij als club in het hart van de provincie, een bijdrage kunnen leveren aan een gezonder en gelukkiger Utrecht.

Met FC Utrecht Maatschappelijk raken we in het hart en willen we het verschil maken bij inwoners van de provincie Utrecht. Hierbij richten we ons in de basis op drie doelgroepen: Jeugd, ouderen en supporters.

Hoe

FC Utrecht toont meer dan ooit zijn maatschappelijke betrokkenheid. Vanuit onze overtuiging: hart voor voetbal, hart voor de provincie en hart voor elkaar wil FC Utrecht de harten van onze supporters, de stad en provincie veroveren.

FC Utrecht kan een belangrijke rol spelen met betrekking tot het informeren, inspireren en enthousiasmeren over het belang van een gezond en vitaal leven.

Met ons maatschappelijke programma willen wij de kans benutten om direct bij te dragen aan de fysieke, sociale en mentale ontwikkeling van inwoners uit de provincie Utrecht. Wij maken het verschil door samen te werken met diverse partners en organisaties vanuit een gezamenlijke passie voor voetbal, de provincie en voor elkaar. FC Utrecht heeft een verbindende, enthousiasmerende en inspirerende rol.

Wat

FC Utrecht is het kloppend hart van de provincie Utrecht. Met alle activiteiten – in het stadion, op scholen, in de wijken en bij verenigingen – bouwt de club aan een FC Utrecht Community. Een gemeenschap van mensen met een gedeelde liefde voor het voetbal en voor de club, met de bereidheid iets voor elkaar te doen.

Tot 2020 focust FC Utrecht Maatschappelijk zich op twee thema’s: gezonde leefstijl bij kinderen en eenzaamheid onder ouderen. Op deze manier bouwen wij aan de meest vitale regio van Nederland.

Kernwaarden

Onze ambitie – wij leveren een bijdrage aan een gezonder en gelukkiger Utrecht – dit realiseren we door vanuit onze kernwaarden te werken. Dit betekent dat we altijd met het hart werken en ons dienstbaar opstellen, met elkaar, voor elkaar. En door altijd een stapje extra te zetten, zodat we verrassen en in het hart komen.

Kernkwaliteiten

Door onze kwaliteiten optimaal te benutten zijn we van mening dat we het verschil kunnen maken. Als FC Utrecht willen we mensen en organisaties in de omgeving inspireren, enthousiasmeren en verbinden. Dit doen we door te doen, actief te zijn en het voortouw te nemen, werkend vanuit onze kennis en ervaring op het gebied van voetbal en gezondheid.